Port Lincoln

Nu är det två veckors lov för oss och idag åker vi iväg en vecka till Coffin Bay, ca fem mil utanför Port Lincoln. På vägen ska vi campa i Flinders national park över en natt. John Dent är med oss och har lånat ut tält och allt!
Antagligen kommer vi inte ha internet här så vi hörs om en vecka igen! 
 
 

BBQ

Till och från de senaste dagarna har det varit riktig sjukstuga här hemma. Det var bara jag och Sofi som var i skolan i slutet av veckan. På fredagen var jag typ ledig (alla betyg hade skickats ut på torsdagen och det var till och med så att lärarna frågade om man skulle komma.. nej, ingen skulle det) och mötte upp några kompisar i ett shoppingcenter. Tog bussen dit, vilket alltid är lite spännande. Den började köra runt i villaområden och ingen av namnen på gatuskyltarna kände jag igen. Men jag kom fram. Vi tog ännu en buss mot Hallet Cove där vi skulle ha vår BBQ. Precis intill stranden och runt om oss var det höga, gröna berg - så vackert! Som grädde på moset var det ett bröllop precis intill oss också. 
 
 
-
 
 
-
 
 
-
 
Vi tjejer hade i smyg köpt några donuts och ljus för att överraska Lucas som ska fylla 18 i helgen. 
 
På lördagen, igår, möttes vi på Jettyn i Glenelg och det var så varmt i luften! Plötsligt började det dock regna lite och vi satte oss på ett cafe. Jag drack varm, vit choklad. Värt att prova men inte så gott. Sen gick vi ut på Jettyn igen och såg på när folk Jetty-Jumpade. Jag var så sugen på att prova men först ska jag bli frisk.
 
Jag, Manon och Frida gick hem längs stranden i solnedgången. Sedan skypeade jag hela kvällen nästan, med Alisa, Maja och Tove! Sedan packade vi för fullt för imorgon bär det av till Port Lincoln!

Söndag

Vackert väder hela dagen. Vi gick ner på stranden och låg sen på baksidan hela eftermiddagen. Dagens händelse var att Ylva tappade en tand!
 
 
-
 
 
-
 
 
På kvällen pratade jag länge med Tove igen! Hon satt i morgonrock och jag i dubbla tjocktröjor. Plötsligt känns det som om vi inte alls är långt bort från varandra. Tack och lov för skype och videosamtal på facebook!
 
 
 
 

Footy

Det var bara Sofi som tog sig till skolan idag. Vi andra syskon har drabbats av någon hemsk Australiens förkylning. Först var det John, sen Ylva och nu jag också. Lite mer tid för att blogga nu alltså.
 
I lördags var jag med Amy på min första Footy-match. Superkul! Massor av krångliga regler och det var alltid minst en som låg på marken.
 
 
-
 
 
-
 
 
-
 
 
 
 
 

Adelaide showground nr 2

I fredags åkte jag ännu en gång till showen, men den här gången med Manon och Sahar. Vi upptäckte en del event som jag inte såg förra gången, bland annat alla gratisprover av mat! Det var mest runt där vi hängde hela kvällen, förutom när vi gick in i Horror House. Alla skådespelare där inne var verkligen bra för det var nog det läskigaste jag gjort i mitt liv.
 
 
-
 
 
-
 
 
 

The Botanic Garden

Jag, Manon, Frida och Katrin åkte till kanten av Adelaide för att går runt och titta och fika i Adelaides botaniska trädgård. 
 
 
-
 
 
-
 
 
-
 
 
-
 

Bushwalking in Morialta

 
-
 
 
-
 
 
-
 
 
-
 
 
-
 
 
-
 
 
-
 
 
-
 
 
-
 

Tim tam

De traditionella chokladbollarna på fredagarna har blivit ersatta med en Australiensisk godsak - Tim tam!
Förra fredagskvällen var jag hemma hos Katrin med Frida och vi lagade pannkakor med nutella och sirap, mums! Sedan indroducerade de mig till tim tam och visade hur man skulle äta det på rätt sätt. Bita av två motsatta hörn och stoppa ner tim tamen i en kopp med varm choklad och suga upp drycken med tim tamen som sugrör. Det var så gott. Och extremt kladdigt eftersom tim tamen smälter. Den här kvällen var det också första gången jag tog mig på egen hand med buss. De har ju ett lite annat bussbiljettsystem, här kan man köpa hos chauffören och sen ska man stoppa in biljetten i en automat. Spännande var det allt. 
 
Såhär såg det ut när jag nästa afton skulle visa familjen hur man skulle äta tim tam. 
 
 
-
 
 
-
 
 
 
 

Royal Adelaide Show!

Den här showen har det pratats om i området sedan vi kom och nu har den startat och pågår i 10 dagar! Vi visste inte riktigt vad vi skulle förvänta oss men det var en ytterst lyckad dag! Hundratals kor, får och getter i olika storlekar och färger, skönhetstävling för får, stockhuggar tävling, mångamånga attraktioner, soligt och såklart mycket folk.
 
 
-
 
 
-
 
Här står de och övar för fullt, svingar yxan och mäter osv. som om de övar golfsvingen.
 
-
 
 
-
 
Efter spöktunneln!
 
-
 
Den här var galen.
 
-
 
 
-
 
 
-
 
 
-
 
Den här bilden på Ylva är så himla härlig.
 
<3
 
 
 

69 B Harrow Rd inifrån!

 
-
 
 
-
 
 
-
 
 
-
 
 
-
 
 
-
 
 
-
 

Brighton Beach

 
-
 
 
-
 
 
-
 
 
-
 
 
-
 
 
-
 
 
-
 
 
Varmaste dagen hittills! 25 grader i luften och sol. I vattnet var det kanske 15 grader.

Dagarna bara sveper förbi!

 
Den senaste tiden har jag och John valt ämnen till år 12 respektive 10. Jag valde att (för ett halvår av min skolgång) bara välja till kurser som fotografi, bild och idrott! Sen ska vi också ha projekt och man får välja att göra vad som helst! typ en kokbok eller nåt. 
 
I tisdags provade jag också på en danskurs med 3 tjejer från skolan. Hiphop-klass inne i Adelaide. Trafiken var så tjock att det gick snabbare att gå från North Tcs och jag kom precis till att lektionen började. Det var superkul! Läraren var duktig och det var lagom nivå, vi får se, jag kanske börjar där. På vägen hem skulle jag ta tramen med en utav tjejerna, dock åkte vi åt fel håll så vi kom till andra ändstationen.. Vi var fnittriga hela vägen tillbaka så att hon missade sin station. Tur att man bor på slutet av spåret! Totalt tog det säkert 2 timmar att komma hem. Det blev inget pluggande till matteprovet nästa dag men som tur hade jag gjort mitt "cheat sheet" på en A4 (tänk om man skulle få ha det i sverige!). Provet gick sämst. Inte konstigt eftersom jag bara varit med på 2 lektioner och inte hunnit äta någon lunch innan. Mr Martin var snäll och sa att han inte skulle ge något betyg på mitt prov. 
 
Annars de här dagarna har det varit väldigt blandat väder, för det mesta blåsigt så att alla tjejer får stå och hålla i kjolen på rasterna. Jag har träffat många nya personer, bland annat en norsk tjej som verkar hur trevlig som helst! Det blev jätterörigt i huvudet när en iranska presenterade henne och hon började prata norska..Det var en kul rast då vi pratade om alla intryck, deras familjer, australienare, mat och vikt. De sa att jag skulle passa mig för de hade gått upp ett kilo per månad haha. 
Förutom lektioner har jag tittat på volleyboll och 12:ornas teaterföreställning.
 
Nyss skypeade jag med Tove, Ellen, Elinor, Jasmin och Fanny! Kan inte fatta att vi sitter på var sin sida om jorden.
Godnatt!
 
 

Vårt nya husdjur Kalle.

The Red Back Spider.
 
 
-
 
 
Ylva hittade den i garaget när hon skulle tända en lampa. John slängde genast upp uppslaget om Red Back Spider i vår djurbok och lilla spindeln tog upp ett helt uppslag. Tydligen är den vanlig men farlig...
 
Vi hade en ganska lång diskussion vidare om vi skulle döda den eller inte. Ylva ville inte och eftersom det var hon som hittat den så sparade vi den i burken (Ylvas matlåda). Nu är burken och spindeln i skafferiet. Än så länge är den kvar.  
 
 
 

Hanhdorf och Platipus

I förrigår var i den vackra byn Hahndorf, som är tyskts och såg många fina affärer som den här! 
-
 
Här var vi på ett cafe/ lunch ställe för att äta lunch, jättetrevligt! 
-
 
Alla syskon! Här var vi på en Nationalpark innan vi gick Platypus-turen.  
-
Pappa!
 
-
 
Här satsade vi på att gå/ hasa fram på rumpan över en stock, till slut klarade vi det alla!
-
Nu kör vi! 
-
Det första djuret vi såg var en Koala, vi matade och klappade den. Koalan var väldigt nyficken när vi kom, för den klättrade runt lite, så söt den var!
-
 
 
-
Tyvärr har vi ingen bild på själva Platipusen eftersom det var mörkt och för att man såg den väldigt lite.
-
 
 
 
 
 
// Sofi
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
-
 

Skoltider

 
-
 
 
-
 
 
Ylvas har vi ännu inte på bild. Kommer snart!

RSS 2.0