27 Juli - Inför resan

Hej!
 
Under vår tid nere i Blekinge tog vi några steg närmare Australien! Möblerat hus är hyrt (Somerton Park) och mer och mer saker på Skogis flyttas från hyllor ner i kartonger. Knappt 3 veckor kvar nu tills vi åker. Varje kväll på landet har jag, John, Sofi och Ylva legat och pratat långt in på natten om hur året kommer att bli. Skoluniformerna, första lunchrasten, att hitta till klassrummet, australiensk fotboll som tydligen är snäppet tuffare än rugby.., dialekten, första intrycket då man kliver in i klassrummet och inte minst - alla djur. Vi följer Mitt i Naturens serie om Australien och tycker att landet blir mer och mer spännande varje gång. Det finns daggmaskar som är över 3 meter liksom!
 
Vi har annars fortsatt fundera på vår packningslogistik inför svängen förbi Gotland en vecka innan vi åker. Antagligen kommer vi inte igång med att packa förrän vi verkligen har "kniven på strupen". 
 
/Ella och Anna
 

klickbara länkar

testar att lägga in förhoppningsvis klickbara länkar på fastigheterna
 
Brighton-huset
http://www.realestate.com.au/property-house-sa-brighton-407765633
 
Somerton Park huset
http://www.realestate.com.au/property-house-sa-somerton+park-408060015 

Vilket hus ska vi ta? Rösta!

Vi har fått JA från båda hyresansökningarna!

Brighton-huset (omöblerat)
http://www.realestate.com.au/property-house-sa-brighton-407765633

eller

Somerton Park (möblerat)

http://www.realestate.com.au/property-house-sa-somerton+park-408060015

JD

Mats har via kollegan Lars Lundell fått kontakt med John Dent, professor och ett världsnamn i gastroenterologi-kretsar och som bor i Adelaide. JD visade tidigt stort intresse för att hjälpa oss och han har lagt ned många timmar på att titta och förhandla om både hus och bilar. Många långa mail och några samtal senare har han lagt ut handpenning på en bil åt oss ( se tidigare inlägg) och tittat på en 5-10 hus!.

Hus i Adelaide

Nu har vi skickat in två ansökningar om att få hyra hus i Adelaide. De får inte ligga för långt bort från Mats jobb på Flinders Medical Centre och så önskar vi bo nära stranden. Det är fint uppe i Adelaide Hills också mot vingårdarna, men vi vill nog helst vara nära stranden. Vi har nöjt oss med tre sovrum så vi få dela. De flesta (> 95 %) husen hyrs ut omöblerade och oftast utan kyl/frys.
Ni ser bilder på husen vi ansökt om och jag ska strax lägga in web-adressen så ni kan gå in där och se dem.

Nu har vi köpt SUV i Australien!

Uncle John Dent, som är kollega till Mats i Adelaide har hjälpt oss att hitta en begagnad bil. Det blev en 4x4 SUV: 2001 TOYOTA LANDCRUISER PRADO VZJ95R GXL. Tyvärr kunde jag inte lägga in bild och det finns inte längre att beskåda på sälj-sajten. Jag hittade en likvärdig bild, vår har beige lack. Uncle JD har lagt ut för depositionen och ska köra hem bilen till sig där den får stå tills vi kommer.


Homes for rent

(69 B Harrow Rd.)
-
 
(8 Lewis St.)
-
 
Det här är så sidan ser ut på datorn.
 
Pappa och mamma kan nog vartenda hus och varenda gata utantill på den här sidan nu. De sitter verkligen varje natt känns det som. Det finns många för- och nackdelar med alla såklart vilket gör det så svårt att välja. Vissa ligger närmare stranden, staden, skolan eller jobbet och ibland ligger huset intill en 6 filig väg eller så är köket 60 år gammalt. Som tur är har vi ju vår J.D - John Dent- där nere. Pappas mail-kompis som erbjuder stor hjälp. Från att titta på hus och bilar åt oss till att, när vi väl kommer ner, skjutsa oss till där vi ska bo. Helt otroligt att han har den tid som han lägger ner för oss!
 
Jag skulle visa mamma och pappa hur man la upp bilder, det var tanken bakom det är inlägget. Men nu är de där nere för att packa ner alla vinterkläder istället..
 
/Ella
  
 

Bloggutbildning

Godkväll!

Nu när mamma, pappa och jag är hemma själva har vi tid med bloggskolan. Jag är dock inte en jätteerfaren bloggare och inte blir det bättre då blogg.se har ändrat sin design..

Hittills är det bara jag och Sofi som varit aktiva, nu kommer förhoppningsvis några inlägg från mamma, John, Ylva och pappa framöver!

/Ella


RSS 2.0