De senast dagarna...

... har det varit Word Championship i Surf Life Saving här nere på Glenelg beach.
 
 
-
 
... har vi ätit mycket glass och frozen yoghurt.
 
 
-
 
... har jag haft drama föreställning.
 
 
-
 
 
-
 
... har jag firat Manons 18 årsdag tillsammans med Frida.
 
 
-
 
... har vi även firat pappas 47 årsdag i 32 graders värme och strålande sol. Vi badade precis här nere och åt  middag vid Marina Pier på Esca. Supergod pasta och skaldjursmat! De bokade vårt bord som "Lind-blood", inte många som lyckas stava vårt efternamn, men det här var nog det coolaste jag har hört hittills! Efter restaurangen bakade vi morotskaka, skypeade och tittade på film. 
 
... har hela familjen (plus Manon) åkt till Port Noarlunga för snorkling vid ett rev och bad i stoora vågor! Det var säkert 36 grader, stekandes! Och vet ni? medan man badar så hör man helikoptern som flyger ovanför en och spanar efter hajar, det kanns tryggt!
 

3 månader nu!

Hej allihoppa!
 
Igår (fredag) så var det 3 månader sen vi kom hit! 
Helt otroligt vad snabbt det går, det känns som ett år kommer gå supersnabbt så det gäller att njuta! 
 
Idag är Ylva sjuk. Ont i halsen och lite feber...
Men mamma och jag stack ut för att gå en lång prommis till Glenelg. 
Vi tänkte nämligen göra lite ärender men framför allt komma ut i den friskaluften solen! 
När vi hade varit i Glenelg i cirka 2 timmar va vi nöja och gick hem. Det vi köpte var; presenter till några av mina kompisar här som fyller år snart, godis och nötter och medicin till Ylva. 
När vi kom hem hade Ella redan stuckit till jobbet och dom andra latade i soffan.
Vi åt pastasallad som John gjorde, supergott! 
Och nu softar vi bara här hemma, kanske John och jag ska gå och åka lite skimboard på stranden snart? Vi får se!
 
 
 Här får ni lite bilder från sista tiden/månader! 
 
Min födelsedag!
-
 
Halloween
-
 
Tomat, sallad, morot och paprika plantning!
-
 
Sötast
 -
 
Ella tog dykarsert! Grattis!!
-
 
-
Bushwalking!
-
 
Och såklart bad och promenader vid stranden!
 
 
Nu får ni har det bra sålänge, hejsvejs! // Sofi

Scuba Diving

Nu, med bilderna i datorn och lite tid efter middagen passar jag på att göra ett inlägg till. Om dagens scuba diving!! Åh, det var helt fantastiskt. 
 
Jag och Frida blev hämtade av vår dive instructor Chelsea klockan 7:15 på lördagsmorgonen. 1,5 h drive och sen var vi på plats vid Rapid Bay. 
 
Dit ute på jettyn gick vi med hela, supertunga utrustningen, en alldelles för tight våtdräkt och flugor som snurrade runt en, men det var det så värt. 
 
Vi gick ner på 7-10 meter och när vi inte gjorde olika övningar simmade vi mellan jettyns pelare som var helt täckta med olika koraller i rosa, gul, grön och blå! Vi såg flera olika sorters fiskar, några octupus och TVÅ leafy seadragon! Folk från hela världen kommer till rapid bay for att se på dem och vi får se två på vårt första dyk - otroligt!
 
Lycka med den bästa buddyn! 
 
På vägen hem stannade vi på ett mysigt bakery och alla var helt slut efter dagens äventyr. Trodde inte att endast två dyk skulle ta så lång tid! Vi kom hem klockan 5pm och de tyckte att det hade gått jättesmidigt med vår grupp. Imorgon ska vi ses 7:45 och åka ut med båt för att göra ytterligare två dyk. Måste nog gå och lägga mig snart, ska bara äta efterätt först! Godnatt!
 
 
 

Central market

Central Market är nog det mysigaste i stan.
-
 
 
-
 
Ylva fick en gratis ansiktsmålning!
-
 
 
-
 
Vi åt på China Town.
-
 
 
-
 
Victoria Square
-
 
Australienska och Aboriginska flaggan.
-
 
Sen skulle nästan hela familjen på Halloween firande. Trots att solen sken såg de ganska läskiga ut.
 
 

Lördag!

Hej!
 
Idag vaknade alla ganska sent förutom Ella som gick upp halv 8(?) för att sticka iväg för att göra Scuba Diving vid ett coolt ställe!
Sen efter frukosten så var det dags för städning för hårda slag! Alla städade i sitt eget rum, lite jobbigare för mig när Ella var borta men det gick helt okej! Blev lite förvånad när jag inte hittade någon spindel...
Efter det gick alla en lång promenad och på vägen åt vi glass för att sedan gå till Glenelg Beaför att  kolla på dom häftiga sporter/aktiviteter dom har här!
Det var från simning och springning( i sand) till att åka ut i båt för att rädda folk och att vara kaxig med sin scoter framför publiken...men såklart var det spännande för det var inte bara folk från Australien som tävlade utan från andra länder också, som Kina, Norge(!), Sverige(!!), Tyskland, Frankrike, Cambodia och Korea.
Efter att ha kollat ett tag men tyvärr inte sett någon svensk gick vi ut på piren, där det var blåsigt och nästan lite kallt gemför med den stilla varmen, pff. Där var det några som hoppade från en brygga och gjorde lite konster och några gubbar och en kille in John ålder kanske?, som fick upp varsin bläckfisk(squide, tror jag) som sprutade lite bläck hit och dit och som sedan dog. Efter snyftkalaset gick vi hem tillslut för att kyla ner oss och huvudvärken med vatten och frukt.
Snart kommer också dom där svenskarna( från halloween) hit för att äta middag! Mysigt!
 
Tyvärr har jag inga bilder just nu, men det kanske kommer såsmåningom! ;)
Hejdå!  // Sofi

November

När skrev vi sist? Det var ett tag sen ja. men ju längre tid, desto mer har vi att berätta! 
 
Nu är det redan November, det bli varmare och varmare. De dagar då det blir upp emot 35 grader börjar pappa leta efter manualen för the air condition här i huset istället för att sätta på värmefläkten. Hoppas vi hittar den snart! Vi har tagit ut inehållet ur våra täcken, vad mer kan man göra? Bada har vi också gjort, efter skolan och på helgerna. I helgen var hela familjen förutom jag, Ella, vid Port Noarlunga - super fint snorkel och dyknings ställe! Jag var dock och svakade mig jag med, men i poolen på Adelaide Scuba Diving Center. Under två helger tar jag mitt dykarcertificat tillsammans med en norsk tjej, Frida. Det har varit fullt upp med all teori och att åka iväg till sjukhuset för att göra olika tester, men nu är det igång och det är så häftigt! 
 
Ylva har en ledig dag idag så hon och mamma är och gör lite ärenden, handla våtdräkt och en docka var bland annat på listan. Hon har läsläxa varje vecka och lär sig så mycket i skolan. Hon har kommit hem med massor av fina teckningar och pyssel de gör också. 
 
Sofi har snart graduation med sin klass och åker sin penny-board varje dag längs med esplanaden. Inför graduation ska de lära sig pardans, samma visa som i Sverige. 
 
John tränar och har provat på skimboarden, vilket ser svårt ut. I skolan har vi börjat få gemensamma vänner från min dramaklass och de kan inte se att vi är syskon..jag som tycker vi ändå är ganska lika. 
 
Pappa har varit i Brisbane en kortis med jobbet och där var det helt fantastiskt. Han sprang i en park mitt i stan och det kryllade av olika ödlor! Fast, vi bor fortfarande bättre här kom vi fram till eftersom det är nära både vattnet, bergen och Adelaide innerstad. 
 
Mamma har fullt upp här hemma, tar hand om våra nyinköpta tomatplantor (6st) och vår paprika-planta, tvättar, joggar, handlar, mailar osv Förstår inte hur hon hinner med allt under den korta tiden vi är i skolan. Dessutom åker hon ibland till tandläkarhögskolan i stan och ser hur de tar hand om sina patienter. Kanske att hon får ett jobb efter jullovet!
 
Snart kommer foton!
 //Ellanar
 
 
 

RSS 2.0