BSS students

Singapore airlines tjocka raggsockor sitter fortfarande skont pa fotterna aven om varen ar pa gang att blomma har down under. Nu sitter jag med min lanade Macbook (darfor har jag inte de svenska bokstaverna) pa mitt och Sofis rum och ska forsoka beskriva den forsta dagen pa Brighton Secondary School. Riktigt svart. Den har dagen har jag ju langtat efter sa lange och nu ar den plotslig forbi! 
 
Jag och John hoppade i vara uniformer, packade lunchladan och begav oss till skolans Front office. Dar fick vi vanta ett tag pa en larare som skulle visa oss runt. Eller rattare sagt fick John vanta ett tag eftersom receptionisten upptackte att jag inte hade fixat min kjol ordentligt. Jag skulle ha sprattat upp pressvacken! Skjuts ner till syslojden dar alla elever stirrade medan en larare sprattade min kjol. Inte nagot jag forvantat mig forsta dagen sa det var lite kul. Skolan ar (som sagt) stor och det tog ett tag att visa runt eftersom vi halsade pa manga larare osv. En sa att hon varit i Sverige vilket forvanade mig. - In Stockholm? fragade jag. - Eh.. no. och dar tog samtalet slut. Jaha. Efter ett tag sa hon plotsligt: - Noo! I hav'nt been in Sweden! I mean Switzerland. Sorry.. We only think snow ya know.. 
 
Efter rundvandringen fick vi vara lockers och lamnades av i vara klassrum. Alla elever var i sin Homegroup, mentorsgrupp, och det passade ju bra att komma da. Wvhom och alla blickar klistrades pa mig. Jag mottes direkt av ett gang tjejer som borjade prata for fullt. -So you come from Sweden! Oh, where is Sweden..? I mean on the map?
Men de var jattetrevliga och glada. Tyvarr har de inte nagot gemensamt skolamne med mig, forutom homegroup da. Min Homegroup teacher ar ocksa super. Han ar dramalarare, tjock, tillbakalutad och lugn som en filbunke.
 
Efter homegroup har alla recess och tjejganget visade mig till staellet dar alla i year 11 hanger. Vid bilarna och beachvolleyboll planen. Dar halsade jag pa manga nya manniskor och deras namn raderades fran mitt minne sa fort jag sagt mitt eget. De har val overseende med det.
 
Dramalektionen som var nasta lektion var rolig! For det forsta har de varldens basta teaterscen med ljus, ljud, projektor och stor plats for publik. For det andra skulle de ha performance! Jag forvantade mig att jag bara kunde luta mig tillbaka och njuta av en forestallning hela lektionen. Men icke! 
Det blev strul med vem som skulle skota ljudet och ja.. vem kunde ta det da..? Men! Ella! Kan inte du prova? 
Oroa er inte, det gick faktiskt jattebra! Kanske ska satsa pa att bli ljudtekniker..
 
Darefter var det lunchrast. Da at vi vara mackor. Eller forresten, nar jag kom fran drama hade alla redan atit verkade det som sa jag var den enda som plockade ur mackan fran lunchladan. Jag var svinhungrig. Jag halsade pa flera och fick svara pa fragor om Sverige. Det ar intressant att se hur folk tar emot en nar man ar helt ny. Det ar sa olika fran person till person. Vissa ar jattepa medan andra inte verkar vara intresserade, eller sa ar de blyga bara.
 
Det ganget som jag stod med pratade en del om Sverige och jamforde skolan osv och nar jag fragade om surfing och namde att jag garna ville lara mig blev de jatteivriga pa att lara mig! Jattekul!
 
Det ringde in, men jag skulle inte till Fysiken som stod pa schemat. Det skulle namligen komma en teatergrupp som skulle framfora Shakespeare - Macbeth och eftersom jag laser drama fick jag titta. Det var otroligt kul, de var riktigt duktiga och gjorde forestallningen rolig!
 
Och bara sadar, vips, var dagen slut! 
 
Trots att jag inte haft en enda "riktig" lektion var jag sa trott! Jag motte mamma och Sofi som kom fran hennes skola medan jag vantade pa John. Vi at mellis nar vi kom hem (man ar sa hungrig efter att inte ha atit ordentligt i skolan!) och pratade om allt nytt som hant for alla en langlang stund.
 
Har ni last sahar langt? Kommentera sa jag vet, eller nej, kanske bast att inte veta. Jag skulle nog inte ha orkat. Hah. 
 
Snart kommer en bild pa mig och John da vi bar vara stiliga uniformer.
 
 
 
 
 

Belair Nationalpark

Hej!
 
 
-
 
 
-
 
 
-
 
Första vilda koalan!! Sen såg vi säkert 10 stycket till. 
-
 
 
-
 
 
-
 
Första vilda kängurun!!
-
 
 
-
 
 
-
 
 
Godnatt! <3

Cleland

 
-
 
 
-
 
 
-
 
 
-
 
 
-
 
 
-
 
Kängurun är större än Sofi!
-
 
Ser ni ungen i pungen?
-
 
En Potoroo.
-
 
Dingos!
-
 
 
-
 
 
-
 
 
-
 
Jag (till vänster) ser ju otroligt charmig ut på bilden. Den måste dock med för att visa att jag också var med på denna utflykt! Sen är det det ju iofs ganska coolt att jag klappar en koala.
-
 
 
 
-
 
 
-
 
 
-
 
 
-
 
Ylvas dockbebis fick också se koalan.
-
 
 
-
 
 
-
 
Alla fåglar var så himla roliga att titta på. Har ni sett en sådanhär förut?
-
 
 
-
 
 
-
 
Emu och Ylva.
-
 
Wallabys
-
 
 
Det regnade större delen av besöket men det var det värt! Jättefin park!
 
 
 
 

Let's go surfing

De senaste dagarna har det varit riktig storm ute och på nätterna har man undrat om taket snart flyger av på grund av all blåst och regn. När man tittar ut hör man nyhetsreporten - "Här är bilder från orkanen Dorothy i Honduras.."
 
Under ett uppbehåll befann vi oss på Jettyn i Glenelg. Där var de några tuffingar som surfade, åh vad man blev avundsjuk! 
 
 
-
 
 
-
 

Första dagen i skolan - check!

Gokväll/godmorgon alla!
 
 
Imorse gick jag,mamma och pappa upp 7.30...för att jag skulle gå skolan-första dagen!
Helt ny skola,lärare,elever,böcker,klädsel och språk gick ganska bra fakktiskt!
 
Efter vi hade kört till skolan fick mamma och jag hälsa på läraren innan barnen kom in.
Min fröken heter Miss Angel. Fast hon är ingen ängel direkt med ser bra ut och är snäll.
När mamma precis skulle gå och jag sa hejdå ringde det in, åh herregud vad nervös jag blev!
 
Jag satte mig ner på min plats.När dom första eleverna kom in kollade dom på mig och dom första tjejorna satt sig nära mig och började presenterade sig och frågade mycket om hur Sverige,som:
- Är det kallt i Sverige?
- Är det snö där? och massa sånt. Sen så skulle vi börja!
 
Dom jag satt brevid var supersnälla!
Efter när alla hade satt sig och när fröken hade presenterat mig, gick vi på gympan och det gick helt ok,sen åt vi lite frukt och man märkte mycket att alla kände varann.
Sen så var det matte,man förstod lite då och då! Fast man jobbar i par-så det är bra!
Efter det var det lunch och rast,sen free study- bestod av föredrag(!!) och ett projekt som Scarlet(en tjej i min klass) som fick hjälpa mig med det.
 
Sen var var det slut på dagen och har berätt för alla! Nu ska vi äta middag,hejdå!
 
Bilder på skolan,huset och bilen kommer senare,antingen senare idag eller imorrn.
 
 
 // Sofi
 
 
 
 

BSS

Igår var det en lång dag på Brighton Secondary School. John och jag diskuterade vilka årskurser vi skulle gå i, valde ämnen och provade skoluniformer. Det var svårt att bestämma årskurs men snabbt bestämdes det ändå att John skulle gå i årskurs 9. Jag hamnade tillslut i 11:an efter ett seriöst möte om mina studier med 3 lärare.
John ska läsa English, Science, Mathematics, Physical Education & Health, Technical Drawing, Society & Environment Geography och Design and Technology. Det är han hyfsat nöjd med!
Jag fick välja 5 st. ämnen: Mathematical Applications, Biology R.E.N, Physics, English Communications och Drama. Musik var tyvärr inte på kartan eftersom man helst skulle spela något slags stråk- eller blåsinstrument. 
 
Skoluniformerna var de strikta med. Kjolen fick inte vikas upp, den ska gå ner till knäna och den ska vara lite stor i midjan så att man kan växa.. Efter många provade plagg var vi alla nöjda. Bilder får ni se senare!
 
På måndag nästa vecka börjar vi!

Vi kunde inte hålla oss...

 
-
 
 
Egentligen skulle vi bara titta in och köpa galgar och lampor men det blev en köttbullemiddag och några svenska matprodukter - lingonsylt, knäckebröd, damsugare och kaviar också. 

Paringa Park och Brighton Secondary School

Idag gick vi upp tidigt och klockan 10:00 hade vi hittat ingången till min och Johns skola Brighton Secondary School. Otroligt stor skola jämfört med lilla Odenplan. Vi blev väl mottagna och fick med oss flera brochyrer och papper vi skulle fylla i. Jag kan välja mellan så många ämnen! Skolan specialicerar sig på musik och volleyboll (tydligen är skolan bäst i Australien på det (!). John ska antagligen börja i 10:an och jag i 11:an. Det besöket gick fort och vi åkte vidare till Sofis och troligen Ylvas skola - Paringa Park.
 
 
Ylvas åsikter om Paringa Park:
 
Alla titade på mej.men det varkade vara en kul skola.rektorn hete fil och var snell. fröknarna var tjocka men mysiga och snela. jag förstog inte vad dom sa.min uniform är jättemysig och perfekt.
 
 
-
 
 
-
 
Det här blir en av Sofis 2 uniformer eftersom hon ska börja i Brighton efter Januari. 
 
Eftermiddagen spenderade vi på Jetty Rd där mamma och pappa skulle fixa med posten, polisen, mobilen och banken. Medan de fläkte runt köpte vi glass i en dansk kiosk och jag fick flörta ner priset från 22 till 20 dollar.
 
 
-
 
När vi kom hem tog vi en tur på stranden och hittade superfina snäckor!
 
 
-
 
 
-
 
 
-
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  

Woolworths

Igår vaknade vi alldeles för sent. Klockan 12:30. Dagens spännande utflykt var att storhandla mat. De två största matbutikerna vi hittat hittills här i området är Woolworths och Foodland.
 
 
-
 
Killen i kassan var trevlig och småpratade medan han packade våra sju kassar (en i framsätet). Stackarn. 
 
Efter lunch var det nästan mörkt, solen går ner vid 18, men vi syskon hade bestämt oss för att bada oavsett temperatur! 
 
 
Sen blev det en riktig skype-kväll. Först med Tove, sedan mormor&morfar och Maja, Erik och Axel!
 

Murray river Mouth

Vi åt lunch med JD vid Goolwa och körde bilen längs med smala strandremsan till udden. Där såg vi sjölejonen.

Beach driving!

Godmorgon!
 
Tänkte blogga lite vad vi gjorde igår!
Först efter frukost åkte vi bil till ett ställe där vi skulle äta picknick med John Dent. Goolwa hette det.
Vädret var som vanligt, sol och plötsligt regn...men vi satt och åt ute i en liten byggnad som var supermysig, men
det var väldigt kallt, fast man hade jeans + 1 tjocktröja och 2 fleecar.
-
 
 
 
 
Här var vi på en ångbåt! Vi skrev i gästboken där också. haha
 
-
 
 
(Här håller vi ta ut luften ur däcken.)
-
 
Dom här grejerna ska man akta sig för!
-
 
Här gungade det till mycket! Ser ni presenterna som vi ska ge till John Dent som tack för allt!
(pappa kör på vänstersida,go pappa! )
-
 
Höga vägor! Bild från bilen.
-
 
Nu hade vi precis fått syn på sjölejon, som vi stog ifrån ca. 1-2 m! Superhäftigt!
-
 
 
 
 Beach drivingen var  längs  Murray River Mouth.
För er som inte vet vad man gör när man ska "beach drivea" är att man först och främst tar ut halva luften ur däcken och kör med bilen på själva stranden och det kan vara välidgt guppigt, haha alla gungade från sida till sida och ibland kändes det som om bilen skulle välta. Efter beachdrivingen åkte vi upp till JD och åt BQ och efterett, så gott det var!
 
 
Nu ska vi åka till en stor matbutik!
 
Ps. Visst har vi hunnit med mycket på 3 dagar?  Hejsvejs! // Sofi

Adelaide - första morgonen

Morgonpigga Ylva och dockis. Gullunge!
-
 
Ella och jag bloggar innan frukost!
-
 
Australiensk frukost, jag är inte så försjust i smöret här och osten...menmen det är bara att vänja sig!
 
 
Godnatt,nu ska vi lägga oss!
 
// Sofi
 
 
 

69 B Harrow RD. Somerton Park, SA 5044. AUSTRALIA

Godmorgon!
 
Nu är klockan 13:00 här nere i Adelaide och vi har precis ätit frukost. Nu ska vi försöka ställa om våra hjärnor som beter sig som om klockan är 05:25. 
 
Igår visade John Dent runt oss i huset. Fint! Han hade köpt lite fika också så att vi skulle klara första timmarna. Han hade även köpt Vegemite. Det är en brun smet som man ska ha på mackan. Den luktar soya och tydligen ska man ha ett supertunt lager eftersom det är väldigt starkt..Vi fikade innan pappa och Dent åkte och hämtade vår bil, vegemiten sparades dock till senare. Vi här hemma tog på oss fleezen och tjocka strumpor. Det var riktigt ruskväder och kallt! huset är verkligen inte byggt för att hålla värme. När pappa kört hem bilen åkte vi direkt och köpte mat. Vi hittade en liten butik efter att ha virrat runt lite och vant oss mer vid vänstertrafik. De i butiken var väldigt trevliga och öppna. Han i kassan sa att vi kommit den sämsta dagen, det hade inte varit så dåligt väder på länge!
 
Jetlag
-
 
 
-
 
Första måltiden.
-
 
 
-
 
Ja, soppan såg ut sådär och vi åt den. Helt okej.
-
 
Vi smakade även Vegemite. Åh. så. äckligt. Den stoppades långt in i skafferiet. 
 
Senare fixade vi lite hemma. Installerade internet, valde rum, bäddade och åt det svenska godiset från farmor och farfar. Vi sov i 3 tröjor, 2 byxor och 3 par strumpor + duntäcke.
 

Resan

På Arlanda sa vi ett snyftande hejdå till mormor och morfar som sedan tog vår bil och körde den tillbaka. Tack!
Hela incheckningen gick toppen, de var lite snälla för väskorna skulle tydligen bara väga 20 kg.. våra vägde upp emot 25 (Sofis 18 kg).
 
 
-
 
 
Första flyget gick till Frankfurt. En kort och jobbig flygtur. Vi stannade ca 2 timmer på Frankfurts flygplats och hittade en chokladmaskin och köpte en typisk kringla. Vi satsade på att spara middagshungern till 12 timmars flyget till Singapore. 
 
 
-
 
 
-
 
Varma handdukar delades ut då och då, jätteskönt!
-
 
 
-
 
Filmerna rullade, en efter en!
-
 
 
-
 
 
-
 
Så fort vi stigit av flyget vid Singapore kom vi till ett fjärlisrum. Varmt och fuktigt!
-
 
 
-
 
 
-
 
 
-
 
Utanför Changi fick vi tillslut tag på en taxi för 6 pers som tog oss till Orchard RD. (Det första pappa gjorde var att hoppa in framför ratten i taxin. Det är ju vänstertrafik!)
-
 
Taxichauffören vevade ner rutan för att vi skulle fota och in strömmade den varma luften. Det var lika fuktigt som i fjärlishuset.
-
 
Ett H&M! och folk gick med paraply för lilla kvällssolen. 
-
 
Efter att vi gått runt, ätit mat, köpt flera vatten och iste, tittat på skyskrapor och stora shoppingcentrum tog vi oss till Singapores flygplats igen med tunnelbanan. det var dags att flyga den tredje och sista flygturen till Adelaide!
-
 
En vacker soluppgång precis innan landning. 
 
På Adelaids flygplats mötte John Dent upp oss och körde hem mig och pappa. Mamma och syskonen tog en taxi. 69 B Harrow RD!
 

16:e Augusti

Nu är vi äntligen framme. Vi är jättetrötta, men allting har gått bra! Vi skriver om allt imorgon, lovar!
 
 

14:e Augusti.

Dagen vi väntat på i över ett år. Det var den här tisdagen resan skulle ta fart på riktigt. Mellan Gotland och flytten bodde vi hos faster Maja i Nacka, guld värt att vi fick bo hos dig! Den tiden passade vi också på att svänga förbi Signes och säga hejdå till dvärghamstern Ludde, grilla på Observatoriet (tack farmor och farfar!), äta middag med Anno + familj, Björn, Maja och Axel. Och att det ordnades ett surpriseparty med kompisarna var inget jag hade väntat! Åh så glad jag blev.  
 
 

Gotland

Vi hade en härlig tid på Gotland, avslappnande att vara borta en liten vecka innan den riktiga flytten. Vi njöt av svenska sommaren och träffade kusiner och släkt! 
 
Vid Nynäshamn. 
 
-
 
I Visby var vi mätta efter en stor bufé.
-
 
 
 
 
 
 
-
 
 
 
 
-
 
 
-
 
 
-
 
 
-
 
 
-
 
 
-
 
Denna grillkväll i början av augusti var det kallare på Gotland än Adelaides vinter. 12 grader var det! 
-
 
Vi fikade en kortis innan regnet kom vid Grogarnsberget.
 
-
 
 
-
 
Tandemcykel hos Johan!
-
 
 
-
 
 
 
 
 

före den 5:e

En katt hälsade på sista kvällen hos oss.
-
 
 
-
 
 
-
 
 
Vi städade i 3 dygn i sträck och hittade vrår som vi inte ens visste fanns i huset. Väl den 5:e kom Jan-Tore med familj och tog över. Gud vad konstigt det kändes att säga hejdå till en annan familj som stod och vinkade i vår farstu. Hoppas att de trivs lika bra som vi.
 

VISA

Godkväll!
 
Just i skrivande stund sitter hela familjen i sällskapsrummet i huset på Ljugarn, Gotland och det är regn och rusk. En positiv sak är att vi nu fått våra Visa! Sista hindret förhoppningsvis för resan!

Sofiberry

Hej
 
Snart flyttar vi ut ur huset men innan det håller vi på att vrååålstäda!
Sista energin!
Förresten dom som tycker att jag bloggar förlite på min egna blogg(sofiberry) är för att min lösen inte funkar så jag kommer att alltid blogga på den här nu -skulle ändå gjort det fast mitt lösenord hade funkat..
Så fortsätt kolla in här gärna! :D
 
 
 
 
Kramar Sofi

Sofiberry

Hej
 
Snart flyttar vi ut ur huset men innan det håller vi på att vrååålstäda!
Sista energin!
Förresten dom som tycker att jag bloggar förlite på min egna blogg(sofiberry) är för att min lösen inte funkar så jag kommer att alltid blogga på den här nu -skulle ändå gjort det fast mitt lösenord hade funkat..
Så fortsätt kolla in här gärna! :D
 
 
 
 
Kramar Sofi

Skogsviksvägen 55

Nu lämnar vi huset!

Garagestädning

Nu har vi kommit igång lite! Igår tömdes garaget, det sopades av, torkades av och fylldes sen med bara det mest nödvändiga. 
 
Så här såg det ut mot slutet innan pappa körde iväg några lass till Hagby.
 
 
-
 
 
-
 
 
/Ella

RSS 2.0